De jachthaven van Midwolda bestaat sinds 2007 en ligt aan de Noordrand van het Oldambtmeer in het Oosten van de provincie Groningen. De haven telt ruim 200 ligplaatsen voor boten. Er zijn boxen beschikbaar van 4, 6 en 8 meter. Tevens heeft de haven een aantal plekken voor boten met een lengte tussen 9 en 13 meter. 

Seizoensplaats of jaarplaats

Het vaarseizoen begint in de jachthaven van Midwolda op 1 april en eindigt op 31 oktober. Als u een seizoensplaats bij ons huurt dan kunt u deze hele periode uw boot in de haven laten liggen. Het is ook mogelijk om een jaarplaats of een tijdelijke ligplaats te huren.

Bootlengte

Seizoensplaats

Jaarplaats

5 meter

€ 325

€ 400

6 meter

€ 390

€ 480

7 meter

€ 455

€ 560

8 meter

€ 520

€ 640

9 meter

€ 585

€ 720

10 meter

€ 650

€ 800

11 meter

€ 715

€ 880

12 meter

€ 780

€ 960

13 meter

€ 845

€ 1040

14 meter

€ 910

€ 1120

15 meter

€ 975

€ 1200

Walplaats

€ 195

N.v.t.

Catamaran

€ 195

N.v.t.

Catamaran + trailer

€ 295

N.v.t.

Let op: bij het bepalen van de bootlengte ronden wij af. Een lengte van bijvoorbeeld 7,40 meter wordt 7 meter en 7,50 wordt 8 meter. Iedere bezoeker dient zich te houden aan ons Jachthavenreglement.

Alles om een prettig verblijf te hebben is er. Schoon en netjes.

Review via Google door L. van Schie.

Tijdelijke ligplaats huren

Naast een seizoensplaats of jaarplaats kunt u in de jachthaven van Midwolda ook een tijdelijke ligplaats huren. Dat kan per dag, per week of per maand. U bepaalt zelf wanneer deze periode in gaat.

Bootlengte

Dagtarief

Weektarief

Maandtarief

5 meter

€ 6

€ 30

€ 75

6 meter

€ 7,20

€ 36

€ 90

7 meter

€ 8,40

€ 42

€ 105

8 meter

€ 9,60

€ 48

€ 120

9 meter

€ 10,80

€ 54

€ 135

10 meter

€ 12

€ 60

€ 150

11 meter

€ 13,20

€ 66

€ 165

12 meter

€ 14,40

€ 72

€ 180

13 meter

€ 15,60

€ 78

€ 195

14 meter

€ 16,80

€ 84

€ 210

15 meter

€ 18

€ 90

€ 225

Walplaats

€ 6

€ 18

€ 45

Let op: bij het bepalen van de bootlengte ronden wij af. Een lengte van bijvoorbeeld 7,40 meter wordt 7 meter en 7,50 wordt 8 meter. Iedere bezoeker dient zich te houden aan ons Jachthavenreglement.

Walplaats of catamaranplaats

Naast vaste ligplaatsen in het water is het ook mogelijk om een plek op de wal te huren. Deze plekken op het zogenaamde jollenveld zijn alleen in het zomerseizoen beschikbaar voor kleine zeilbootjes, roeibootjes of rubberboten. Aan de westzijde van de haven, nabij het strand van Midwolda, zijn speciale plekken voor catamarans gerealiseerd.

Voorzieningen in de jachthaven

In de jachthaven van Midwolda vindt u alle ingrediënten voor een plezierig verblijf op uw eigen boot. De volgende voorzieningen zijn aanwezig: 

 • Parkeerterrein (gratis toegankelijk)

 • Trailerhelling (gratis toegankelijk)

 • WiFi (gratis)

 • Camperplaatsen

 • Toiletten en douches (gratis)

 • Stortplaats chemisch toilet (gratis)

 • Afzuigstation vuilwatertank en bilgewater

 • Elektrische aansluitingen

 • Drinkwater tappunten

 • Afval containers

 • Tankplaats voor boten met benzine en diesel

 • Groot zandstrand met speeltoestel “De Walvis”

Het strand van Midwolda

Rond de jachthaven is ook van alles te doen en te beleven. Onze havenmeesters geven u graag toeristische tips en informatie over leuke restaurants, mooie fietsroutes en gezellige Bed & Breakfasts. 

Direct naast de jachthaven ligt het strand van Midwolda. Dit dagrecreatiegebied van 2 hectare bestaat uit een groot zandstrand, een zonneweide, een wandelboulevard en een parkeerplaats voor ca. 300 auto’s.

Bij het strand is een groot stuk water gereserveerd voor zwemmers. Een drijvende boeienlijn zorgt ervoor dat hier geen boten kunnen komen, waardoor kinderen veilig kunnen zwemmen. Op het strand bevindt zich ook de Walvis, een gigantisch speeltoestel op de grens van het strand en het water. Hier kunnen kinderen zich urenlang vermaken.

Eten en drinken in en rond de jachthaven

Na een dag varen hoeft u niet ver te lopen of fietsen voor een hapje en een drankje. Sinds dit jaar hebben wij Daan’s IJs en Chill & Grill. Als spontane, ondernemende jongen heeft Daan (met hulp van zijn hechte familie) een snackkar en ijskar bij ons in de jachthaven in Midwolda. Van een warm kopje koffie op een frisse ochtend, tot een lekker ijsje op een hete middag, de karren van Daan zorgen voor vele blije gezichten.

Op steenworp afstand van de jachthaven, aan de sluis van de Blauwe Passage, is sinds 2017 Brasserie Old School gevestigd. Hier kunt u ‘s middags en ‘s avonds heerlijk eten. Ook heeft Brasserie Old School een geweldige High Tea. 

In Midwolda en Oostwold, binnen een straal van een paar kilometer van de jachthaven, vindt u diverse andere horecagelegenheden:

Kijk voor een uitgebreider overzicht van eet- en drinkgelegenheden in de omgeving op visitgroningen.nl.

Overnachten in de buurt van de jachthaven

Mocht u geen gelegenheid hebben om op uw boot of in uw camper bij ons te overnachten, dan zijn er tal van andere mogelijkheden vlakbij de jachthaven.

Kamperen kan onder andere bij Minicamping de Blauwestadhoeve en Camping de Bouwte. Overnachten in een Bed & Breakfast kan bij Moushouk, Boerderij Hermans Dijkstra  en Blauwestadhoeve. Houdt u van het comfort van een hotel? Dan raden we u Hotel In den Stallen en Hotel Resort Landgoed Westerlee aan. Groepen kunnen overnachten bij Blauwestadhoeve of Erve Oostwold.

Kijk voor een uitgebreider overzicht van horecagelegenheden in de omgeving op visitgroningen.nl.

Boodschappen doen

Wilt u inkopen doen? Op loopafstand van de jachthaven (1,3 kilometer) bevindt zich de Dagwinkel Midwolda. Hier kunt u terecht voor al uw (vakantie)boodschappen.

Op fietsafstand, in de plaatsen Scheemda, Winschoten, Finsterwolde en Beerta, vindt u tevens filialen van Albert Heijn, Jumbo, Aldi, Lidl, Spar en PLUS.

Voor vers brood kunt u terecht bij Broodboetiek Midwolda. Vleeswaren en lekkere barbecuepakketten zijn verkrijgbaar bij Slagerij Nomden in Oostwold.

De lekkerste Groninger streekproducten vindt u bij Landwinkel Ol Diek in Nieuwolda.

Sportieve activiteiten in en rond de jachthaven

Heeft u zin in een sportieve middag? Op steenworp afstand van de jachthaven van Midwolda ligt Pitch & Putt Huninga’s Heem in Oostwold. Deze golfbaan bestaat uit 18 kleine holes. Pitch & Putt is een golfspel dat geschikt is voor iedereen van 8 tot 88 jaar. Door de vele waterpartijen is de baan zelfs nog uitdagend voor ervaren golfers.

Sportief zijn op het water kan ook in de jachthaven van Midwolda. Bij Bootverhuur Blauwestad kunt u een zeilboot, Canadese kano of Stand Up Paddle board (SUP) huren. Wilt u leren zeilen of windsurfen? Dan kunt u in de jachthaven bij Zeilschool Blauwestad terecht. Kortom: in en rond jachthaven Midwolda is genoeg te beleven voor iedereen!