Jachthaven Havenkwartier Blauwestad bestaat sinds 2013 en ligt middenin het gelijknamige woongebied in het hart van Blauwestad. De haven telt op dit moment 108 vaste ligplaatsen voor boten. Er zijn boxen van 7, 10 en 12 meter, kadeplaatsen van 8 meter en rubberbootplekken. Alle ligplaatsen hebben een vingerpier aan de linker- of rechterzijde of liggen langs de Handelskade. 

Rondom de jachthaven wordt vol op gebouwd. Rond 2024 zal de gehele haven omgeven zijn door woningen, winkels en horecagelegenheden. Daarmee wordt Havenkwartier Blauwestad een gezellige stadsjachthaven voor bewoners en bezoekers. 

Seizoensplaats of jaarplaats

Het vaarseizoen begint in jachthaven Havenkwartier Blauwestad op 1 april en eindigt op 31 oktober. Als u een seizoensplaats bij ons huurt dan kunt u deze hele periode uw boot in de haven laten liggen. Het is ook mogelijk om een jaarplaats of een tijdelijke ligplaats te huren.

Bootlengte

Seizoensplaats

Jaarplaats

5 meter

€ 325

€ 400

6 meter

€ 390

€ 480

7 meter

€ 455

€ 560

8 meter

€ 520

€ 640

9 meter

€ 585

€ 720

10 meter

€ 650

€ 800

11 meter

€ 715

€ 880

12 meter

€ 780

€ 960

13 meter

€ 845

€ 1040

14 meter

€ 910

€ 1120

15 meter

€ 975

€ 1200

Let op: bij het bepalen van de bootlengte ronden wij af. Een lengte van bijvoorbeeld 7,40 meter wordt 7 meter en 7,50 wordt 8 meter. Iedere bezoeker dient zich te houden aan ons Jachthavenreglement.

Mooie nieuwe jachthaven bij het Oldambtmeer met een uitstekende horecavoorziening op toplocatie

Review via Google door Anton S.

Tijdelijke ligplaats huren

Naast een seizoensplaats of jaarplaats kunt u in jachthaven Havenkwartier Blauwestad ook een tijdelijke ligplaats huren. Dat kan per dag, per week of per maand. U bepaalt zelf wanneer deze periode in gaat.

Bootlengte

Dagtarief

Weektarief

Maandtarief

5 meter

€ 6

€ 30

€ 75

6 meter

€ 7,20

€ 36

€ 90

7 meter

€ 8,40

€ 42

€ 105

8 meter

€ 9,60

€ 48

€ 120

9 meter

€ 10,80

€ 54

€ 135

10 meter

€ 12

€ 60

€ 150

11 meter

€ 13,20

€ 66

€ 165

12 meter

€ 14,40

€ 72

€ 180

13 meter

€ 15,60

€ 78

€ 195

14 meter

€ 16,80

€ 84

€ 210

15 meter

€ 18

€ 90

€ 225

Let op: bij het bepalen van de bootlengte ronden wij af. Een lengte van bijvoorbeeld 7,40 meter wordt 7 meter en 7,50 wordt 8 meter. Iedere bezoeker dient zich te houden aan ons Jachthavenreglement.

Voorzieningen in de jachthaven

In en rond jachthaven Havenkwartier Blauwestad vindt u veel ingrediënten voor een prettig verblijf op uw eigen boot. De volgende voorzieningen zijn aanwezig: 

 • Parkeerterrein (gratis toegankelijk)

 • Extra brede trailerhelling (gratis toegankelijk)

 • Toiletten en douches (gratis)

 • Camperplaatsen

 • Afzuigstation vuilwatertank

 • Elektrische aansluitingen

 • Drinkwater tappunten

 • Afval containers

 • Restaurant Blauwestad met terras aan het water

 • Pop-up shops en horeca aan de boulevard

 • Openbaar zandstrand met snackwagen en speeltoestellen “Strand Zuid”

Toegang tot steigers

Om op de steigers te kunnen komen heeft u een toegangspasje nodig, een zogenaamde SEP-card. Deze kaart geeft ook toegang tot het sanitairgebouw. Door tegoed op de kaart te zetten kunt u er tevens water, stroom en de vuilwaterpomp mee betalen. Voor het opladen van de kaart kunt u terecht in het havenkantoor (9:00 tot 17:00 uur in weekenden, tijdens vakantie en op feestdagen).

Strand Zuid en de Wilgenborg

Vanuit de jachthaven kunt u via een houten loopbrug Strand Zuid bereiken. Dit nieuw aangelegde dagrecreatiegebied bestaat uit een klein zandstrand, een zonneweide en een speeltuin met veel speeltoestellen. 's Zomers staat er een snackwagen met terras en zijn ook de toiletvoorzieningen geopend. 

Even verderop vindt u de unieke Wilgenborg. Dit organische bouwwerk van 40 bij 18 meter is gemaakt van wilgentenen en biedt onderdak aan evenementen en voorstellingen. Aan de waterkant ligt het Triadeem. Dit is een speel- en belevingsplek, gemaakt van zwerfkeien. 

Eten en drinken in en rond de jachthaven

Na een dag varen hoeft u niet ver te lopen of fietsen voor een hapje en een drankje. In jachthaven Havenkwartier Blauwestad is restaurant Restaurant Blauwestad gevestigd. In dit kindvriendelijke restaurant kunt u het gehele jaar terecht. 's Zomer is er een groot terras aan de haven, 's winters kunt u behaaglijk plaatsnemen bij de houtkachel. En wilt u liever op de boot eten? Geen probleem. Bij Heerlijke Streken kunt u ook eten afhalen. 

Maar er is meer. Aan de Oostzijde van de jachthaven vindt u de pop-up shops van Blauwestad. In deze tijdelijke gebouwtjes kunt u onder andere terecht voor een heerlijk kopje koffie bij DEK Blauwestad of een ambachtelijk ijsje van Gelateria Casagrande. Ook vindt u er exclusieve, ambachtelijke Franse wijnen bij Wijn Professor.

Ook in de omgeving van Blauwestad, binnen een straal van een paar kilometer van de jachthaven, vindt u diverse andere horecagelegenheden:

Kijk voor een uitgebreider overzicht van eet- en drinkgelegenheden in de omgeving op visitgroningen.nl.

Overnachten in de buurt van de jachthaven

Mocht u geen gelegenheid hebben om op uw boot of in uw camper bij ons te overnachten, dan zijn er tal van andere mogelijkheden vlakbij de jachthaven.

Kamperen kan onder andere bij Camping In 't Oldambt en Camping Meerland. Overnachten in een Bed & Breakfast kan bij B&B Meerland en Hostellerie Het Riet Blauwestad. Houdt u van het comfort van een hotel? Dan raden we u Hotel In den Stallen en Hotel Resort Landgoed Westerlee aan.

Kijk voor een uitgebreider overzicht van horecagelegenheden in de omgeving op visitgroningen.nl.

Boodschappen doen

Op loopafstand van de haven kunt u helaas geen boodschappen doen. Op fietsafstand, in de plaatsen Winschoten, Finsterwolde en Beerta, vindt u filialen van Albert Heijn, COOP, Jumbo, Aldi, Lidl, Spar en PLUS.

De lekkerste Groninger streekproducten vindt u bij Landwinkel Ol Diek in Nieuwolda of Meinardi in Winschoten.

De Pieter Smit brug

Sinds begin febuari 2021 is Jachthaven Havenkwartier Blauwestad nog beter bereikbaar. Toen is namelijk de Pieter Smit brug geopend. Dit is een nieuwe fiets- en voetgangersverbinding tussen Blauwestad en Winschoten.

De Pieter Smit brug, of Blauwe Loper zoals de brug eerst heette, is met 800 meter de langste fiets- en wandelbrug van Europa. De brug bestaat eigenlijk uit vier bruggen die onder andere de snelweg A7, het Winschoterdiep en een stukje van het Oldambtmeer zullen overspannen. 

Meer informatie over de brug vindt u op de website van Projectbureau Blauwestad.