zondag 21 juni 2020

  ****WEGENS HET CORONAVIRUS GAAT HET WATERWEEKEND OP 20-21 JUNI NIET DOOR****  

WATERWEEKEND BLAUWESTAD wordt sinds 2011 jaarlijks in het derde weekend van juni georganiseerd door de havens rondom het Oldambtmeer om omwonenden uit de provincie Groningen en het Duitse grensgebied, gratis te laten kennismaken met watersport en andere activiteiten in dit prachtige natuurgebied.

Zaterdag
Zaterdagochtend geeft Sportvisserij Groningen Drenthe gratis visles aan kinderen. Een groep vrijwilligers voorziet daarbij in hengels, stoeltjes en aas. In de middag neemt iemand van Reiderhaven kinderen mee naar de amfibieën plas bij de Wilgenborg om daar het waterleven te bekijken en er iets over te vertellen. En ‘s avonds kunt u van zonsondergang tot middernacht, genieten van een spectaculaire show van grote lichtgevende vliegers op het vliegerveld. 

Zeilen & windsurfen
Medewerkers van Zeilschool Blauwestad staan zondag bij Strand Zuid met zeilboten, surfplanken. Ze geven gratis zeilles in een Polyvalk of Optimist en windsurfles op stabiele Starboard Rio surfplanken zodat je echt aan windsurfen toekomt. Trek de stoute schoenen aan en probeer het eens!

Kanoën & suppen
Bootverhuur Blauwestad
stelt 10 SUP’s en 2 Canadese kano’s beschikbaar voor een gratis proeftocht vanaf het strand. Bij suppen sta je rechtop (je mag ook op je knieën zitten) op een surfplank en beweeg je je voort door middel van een lange peddel.

Rondvaarten
De minder actieve bezoeker kan ook het water op. Rederij Pieter Dekker vertrekt om 11:30, 13:00, 14:30 en 16:00 uur vanaf de loopbrug bij strand Zuid voor een rondvaart van 1,5 uur, met een speciaal tarief van 7,50 euro.

Boten & vliegers
Op en aan land is ook genoeg te beleven. Bij Strand Zuid is een botenmarkt met tweedehands en nieuwe boten, voor de kinderen zijn er springkussen en op Vliegerveld Blauwestad is een spectaculaire vliegershow. Langs de haven is organiseert Organisatiebureau Oost-Groningen een braderie en bij de kanosteiger geeft Club Vaargroep Noorderlicht demonstraties van radiografisch bestuurbare boten. ,

Eten & drinken
De organisatie heeft de parkeerplaatsen naast de haven gereserveerd voor minder validen, het toiletgebouw van de haven is de hele zondag geopend en u kunt voor een hapje of drankje plaats nemen op het terras van Heerlijke Streken, De Jongens van Van Zanten, Lekker Bakkie of Demi Gelati. U kunt natuurlijk ook picknicken aan het water.

Een weekend lang plezier op en bij het water!


Locatie: Strand Zuid & Havenkwartier Blauwestad
Datum: 20 & 21 juni
Tijd zondag: 11:00 tot 17:00 uur
Het aanbod wordt nog uitgebreid.