Camperplaats Blauwestad ligt direct aan Strand Zuid. Het camperterrein is in 2018 opnieuw geasfalteerd en biedt plaats aan minimaal 10 campers. Blauwe vakken bakenen de afzonderlijke camperplaatsen af. Voor elke camper is een stroomaansluiting aanwezig. Een van de stroompalen bevat ook een watertappunt. Naast de camperplaats bevinden zich enkele pop-up shops met gezellig terras. 

Strand en haven

Vanuit de camperplaats loopt u direct de speeltuin in en het strand op. Hier kunt u heerlijk zwemmen. Via de houten loopbrug bereikt u jachthaven Havenkwartier Blauwestad. In het havenkantoor kunt u zich aanmelden. Het kantoor is geopend op zaterdagen, zondagen, feestdagen en in de zomervakantie tussen 9.00 en 17.00 uur. Zorg dat u uw betalingsbewijs zichtbaar achter de voorruit van uw camper plaatst.

Is het havenkantoor gesloten als u aankomt? Geen nood. 's Avonds komt onze beheerder langs op de camperplaats. U kunt ook bij hem of haar afrekenen en een pasje voor het sanitair krijgen (tegen betaling van borg). Ook verstrekt onze beheerder u graag toeristische informatie.  

Wilt u meer weten over de voorzieningen in de buurt? Kijk dan op de pagina over Jachthaven Havenkwartier Blauwestad

Heel mooie camperplaats dicht bij het meer en restaurant, we komen hier zeker terug.

Wim via Campercontact.nl

Toiletten, douches en afval 

De toiletten, douches en afvalcontainers bevinden zich naast het havenkantoor onder de blauwe uitkijktoren. Om de deur te openen heeft u een toegangspasje nodig, een zogenaamde SEP-card. Deze is tegen een borg van 20 euro verkrijgbaar in het havenkantoor en bij de beheerder die 's avonds langskomt op de camperplaats. In zomer kan ook gebruik gemaakt worden van de toiletten direct naast de camperplaats, maar deze zijn niet bij ons in beheer.

Stroom, water, afvalwater en toiletcassette 

De stroom- en waterzuilen op de camperplaats werken met inworp van 1-euromunten. De toiletcassette kunt u gratis leegmaken in een gat in de grond en daar kunt u uw afvalwater ook kwijt. 

Let op! Honden zijn niet toegestaan op het grasveld naast de camperplaats en ook niet op het strand. Ten zuiden van de camperplaats, dichtbij de grote ronde wilgenborg, is een hondenuitlaatgebied.

Tarieven

Camper

€ 10,00

Stroom

€ 1,00 per 1,5 kwh

Toeristenbelasting

€ 1,50 per persoon per nacht

Douches

Gratis (borg toegangspasje is 20 euro)

Locatie Camperplaats Blauwestad

U vindt de camperplaats aan de Elfenbank in Blauwestad (Provincie Groningen, Nederland). 

GPS: N 53.165065, E 7.038672